Penguasaan Bahasa Arab Sebagai Bahasa Pengantara.

Dalam menempuh kehidupan sebagai seorang pelajar perubatan mahupun pengajian islam di negara Mesir yang menggunakan Bahasa Arab sebagai bahasa pengantara, saban hari kita berhadapan dengan pelbagai masalah untuk berkomunikasi dengan masyarakat di sini. Usaha untuk menguasainya merupakan sebuah nilai tambah yang sangat membantu.

Tabung Kebajikan - Susah Senang Kita Bersama


MANSURAH, 27 NOV - Walaupun keadaan situasi semasa negara Mesir tidak menentu, kebajikan ahli tetap di teruskan demi tanggungjawab dan amanah yang telah dipikul. Hari ini pihak Lajnah Kebajikan Badan Kebajikan Anak Wilayah Persekutuan Mesir (BKAWM) telah menyalurkan bantuan kepada ahlinya di Mansurah.

SINAR MENDAPAT RESPON YANG BAIK DARI AHLI

"...Allah akan meninggikan orang-orang yang beriman di antaramu dan orang-orang yang diberi ilmu pengetahuan beberapa darjat. Dan Allah Maha Mengetahui apa yang kamu kerjakan." - Surah Al-Mujaadalah [58] : 11

Semua dijemput hadir ke SINAR'11!!


Semua ahli Badan Kebajikan Anak Wilayah Persekutuan Mesir (BKAWM) dijemput hadir ke program Semarak Peribadi Mahasiswa Cemerlang 2011 (SINAR'11). Pelbagai pengisian menarik menanti anda

Nantikan SINAR '11 November ini


Nantikan November ini, Semarak Peribadi Mahasiswa Cemerlang 2011 (SINAR '11) anjuran Unit Pendidikan dan Pengetahuan (UPEP) dengan kerjasama Lajnah Dakwah dan Pembangunan Insan (LDPI).

Majlis Wida’ Dua Orang Pejuang BKAWM


4 November 2011, Jumaat - Badan Kebajikan Anak Wilayah Persekutuan Mesir (BKAWM) telah mengadakan Majlis Wida’ (Perpisahan) kepada dua orang pejuang BKAWM iaitu saudara Mohammad Taisir bin Mohd Hussin dan saudara Muhammad Waafi binBadruldin.

Blogroll

Loading...