[ KENYATAAN YANG DIPERTUA BKAWM : MAKLUMAN PENGGANTIAN JAWATANKUASA TADBIR BKAWM SESI 2019/2020 ]بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.

Dukacita dimaklumkan bahawa salah seorang daripada AJKT BKAWM sesi 2019/2020 iaitu saudara Muhammad Aizul Farzan bin Abdul Rahman telah memohon untuk meletakkan jawatan sebagai AJKT BKAWM bagi sesi ini oleh kerana beliau tidak lagi menyambung pengajian di Mesir.

Sehubungan dengan itu, pihak AJKT BKAWM telah mengambil keputusan untuk melantik seorang daripada ahli BKAWM bagi menggantikan posisi yang kosong tersebut. Berdasarkan perkara yang telah diperuntukan di dalam Perlembagaan BKAWM pada Fasal 16: Pentadbiran ceraian yang kelima (5) yang berbunyi:

“Sekiranya seseorang AJK Tadbir tidak lagi menjawat jawatan itu sama ada dengan sebab meninggal dunia atau ia meminta berhenti atau diberhentikan atau dengan apa-apa jua sebab yang menjadi halangan daripada menjawat jawatan tersebut, maka AJK Tadbir berhak memilih dan melantik mana-mana ahli BKAWM untuk mengisi kekosongan dengan tidak melalui Mesyuarat Agung Khas.”

Maka, pihak AJKT BKAWM sesi ini telah bermesyuarat pada 1 November baru-baru ini dan telah bersetuju untuk melantik saudara Rasydan Danial bin Roslan, no. Keahlian BKAWM: 1293 bagi menggantikan kekosongan AJKT bagi sesi ini.

Pihak BKAWM mengucapkan selamat maju jaya buat saudara Muhammad Aizul Farzan bin Abdul Rahman seterusnya mengucapkan tahniah dan takziah buat AJKT baru yang telah dilantik. Semoga segala urusan kita dipermudahkan Allah SWT dan sentiasa berada di dalam rahmat-Nya.

Sekian, wassalam.

“BERILMU, BERAMAL DAN BERBAKTI”

AHMAD AMIRUDDIN BIN AHMAD SHUKRI,
Yang Dipertua,
Badan Kebajikan Anak Wilayah Persekutuan Mesir (BKAWM) sesi 2019/2020.

Comments

Popular posts from this blog

[ KALAM PIMPINAN: PEMUDA HARI INI, PEMIMPIN AKAN DATANG ]

[ KALAM PIMPINAN: KEPENTINGAN BERJEMAAH ]

[ PEMAKLUMAN DISCUSSION GROUP (DG) MANHAJI ]